Steenstrips Gevel Landelijk  thumbnail

Steenstrips Gevel Landelijk

Published Jun 09, 23
10 min read

Vandersanden Steenstrips

Iso, Group werkt volledig volgens de Belgische WTCB-normen. We bieden je 10 jaar garantie aan op alle werken. Onze experten staan voor je klaar! “Zeer professioneel. Alles loopt er vlot en communicatie is zeer duidelijk. Zeker een aanrader (steenstrips voor badkamer).”Frank De Valckenaere.

Een woning met een bakstenen buitenmuur heeft vaak een prachtige karakteristieke uitstraling. Het heeft iets en ziet er toch net wat meer bijzonder uit dan nieuwe gebouwen zonder bakstenen gevel. Het kan zelfs de waarde van je huis omhoog duwen. Dat geldt ook als je kiest om een nieuwe gevelbekleding te plaatsen, zoals steenstrips.

Oude woningen met een bakstenen gevel zijn niet allemaal geïsoleerd. Heel oude stenen kunnen worden. Gevelwerken dringen zich op. Er zijn een aantal manieren om dit te herstellen. Je zou bijvoorbeeld een deel van de muur kunnen afbreken en er een nieuwe laag gevelstenen tegenaan kunnen plaatsen. Dit is echter een erg arbeidsintensieve klus en de kosten kunnen flink oplopen.Ontdek in dit artikel meer details. Benieuwd wat dit inhoudt voor jouw situatie? Vraag gerust advies en prijzen op maat via onze offertepagina. Als je je buitengevel wil renoveren met steenstrips, dan zijn de kosten afhankelijk van een aantal factoren. Daarbij speelt de totale een belangrijke rol in de totaalprijs.

Als dat niet het geval is, dan zal deze muur eerst gereinigd en gerenoveerd moeten worden. Hier zijn natuurlijk ook kosten aan verbonden. 👉 Verder is het mogelijk om steenstrips met of zonder isolatie te plaatsen. Als een vakman voor je aan de slag gaat met het plaatsen van steenstrips zonder isolatie dan betaal je ongeveer - steenstrips binnenmuur.

Steenstrips - Ideaal Voor Gevelrenovatie éN Nieuwbouw - MbiSteenstrips kunnen snel en eenvoudig je gevel er als nieuw laten uitzien. Er bestaan , , en strips. De meest gebruikte zijn van steen en daarom bijna niet van echte bakstenen te onderscheiden. Ze worden namelijk verzaagd van bakstenen. Ook de hoeken worden speciaal uitgezaagd - steenstrips op muur. Een ander voordeel van de gevelbekleding steenstrips is dat ze perfect zijn Verder in dit artikel lees je meer over hoe dit toegepast kan worden bij woningen en andere huizen die nog geen isolatie hebben.

Ze zijn (er zijn varianten die wat dikker zijn). Daarnaast zijn ze snel te plaatsen. Ze zijn makkelijk op maat te zagen, waardoor de klus snel is geklaard. 👉 de gevel behoudt zijn authentieke karakter! Een ander voordeel is dat er geen fundering nodig is. Hoe je huis er ook uitziet, er zijn altijd wel steenstrips die erbij passen.

Ze zijn en zorgen daarmee meteen voor een gezellige, warme sfeer (isolatie met steenstrips prijs). Dit is overigens ook een aanraden voor restaurants, cafe’s of koffiebars die een stoere, authentieke en gezellige ambiance willen creëren. Als de basismuur waarop de steenstrips aanbracht worden, beschadigd is, dan moet deze eerst hersteld worden. Pas daarna kunnen de strips erop komen.

De steenstrips kunnen namelijk alleen geplaatst worden op een schoon en vlak oppervlak, zodat ze zich goed kunnen hechten. Ze komen op een paneel of worden per steen bevestigd (steenstrips buiten prijs). Dit is handig, omdat er dan extra snel gewerkt kan worden. De strips plaatst de vakman met een speciaal soort lijm.Met hulp van houten profielen en een metselkoord wordt ervoor gezorgd dat de steenstrips goed waterpas aan de buitengevel komen. Zoals eerder gezegd is de erg belangrijk. Afhankelijk hiervan kunnen er aanvullende werkzaamheden nodig zijn, zoals herstelwerk. Als de ondergrond een luchtspouw is die nog niet is gevuld met isolatiespouwmateriaal, dan is dit het goede moment om alsnog spouwmuurisolatie aan te brengen.

Steenstrips Te Koop

Mocht je niet willen isoleren, dan is het wel belangrijk dat de spouwruimte compleet luchtdicht is. Als de lucht stilstaat, voorkom je dat de lucht zich verplaatst. Alle kieren en gaten moeten daarom goed dicht zijn. Als er helemaal geen spouwmuur aanwezig is, maak dan gebruik van isolatiepanelen. Die worden direct op de gevel geplaatst, door middel van vijzen.

Hierna worden de strips vastgezet en vervolgens gevoegd. Je gevel ziet er weer uit als nieuw en is meteen geïsoleerd. Als je van plan bent om je muren te isoleren omdat je geen spouwmuur hebt, dan doe je dat het beste door te isoleren aan de buitenkant. Hou er dan wel rekening mee dat de muur iets dikker wordt.

Koudebruggen geef je zo geen kans. zijn punten waar warmteverlies voorkomt, omdat de isolatie onderbroken wordt. Deze komen vaak voor als je de binnenkant van de muur, in plaats van de buitenkant, isoleert. Het isoleren van de gevel gebeurt met Deze platen- of panelen worden met vijzen vastgemaakt aan de muur.

Wanneer je meteen een nagenoeg perfecte isolatielaag wil aanbrengen, kun je er ook voor kiezen om de buitenmuur in z’n geheel te verwijderen. De luchtspouw wordt dan weggehaald en in de plaats hiervan komen dikke isolatiepanelen. Hierop komen dan de steenstrips als gevelbekleding. Zoals voor elke klus is het verstandig om voor de prijs van steenstrips eerst een aantal vakmannen en bedrijven onderling te vergelijken.

Check tijdens je vergelijking ook of de vakman of het bedrijf erkend is en hoeveel ervaring het heeft inzake gevelbekleding met steenstrips. Een vakman met kennis en ervaring zal je optimaal kunnen adviseren, rekening houdend met de optie wel of geen isolatie. Vraag ook naar voorbeelden van eerder werk en ervaringen van klanten die steenstrips op hun buitengevel hebben laten plaatsen (steenstrips zagen).

Meldorfer Steenstrips

Zo kunnen we uw aanvraag verzenden naar de meest geschikte specialisten. De specialisten zullen op hun beurt contact met u opnemen. Ze werken een gratis offerte uit voor u. U vergelijkt zonder verplichting en kiest de beste specialist. Op zoek naar andere diensten? Mensen die een soortgelijke aanvraag deden op Bobex, waren ook vaak op zoek naar onderstaande diensten.Dit is uiteraard nog steeds volledig gratis en vrijblijvend! Ramen, deuren en beglazing Vraag een offerte Dakisolatie Vraag een offerte Spouwmuurisolatie Vraag een offerte Vochtbestrijding Vraag een offerte Vloerisolatie Vraag een offerte Aan- of bijbouw renovatie Vraag een offerte Pleisterwerken, stukadoors Vraag een offerte Waterverzachter Vraag een offerte (isolerende steenstrips).

Uw gevel laten spreken? Met steenstrips creëert u een unieke uitstraling binnen een handomdraai. Steenstrips zijn een ideale oplossing om uw gevel te laten stralen. Vooral bij nieuwbouwwoningen bieden steenstrips meerwaarde. Niet enkel levert het een aantrekkelijke gevel op, maar steenstips bieden de mogelijkheid met lichtgewicht te bouwen. Dit scheelt in de portemonnee! Doordat we beschikken over een ruim aanbod steenstrips, kunnen wij altijd uw gevel helemaal naar uw smaak renoveren.

Nadelen steenstrips? De vele voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van steenstrips hebben er voor gezorgd dat dit materiaal door de jaren heen aanzienlijk aan populariteit heeft gewonnen. Ondanks het feit dat de keuze voor steenstrips inderdaad gepaard gaat met heel wat interessante voordelen dient er ook rekening mee te worden gehouden dat je geconfronteerd kan worden met enkele nadelen.

Op het ogenblik dat je huis beschikt over een spouwmuur is het belangrijk om deze te laten isoleren wanneer je er voor kiest om de gevel af te werken met steenstrips. Dit heeft alles te maken met het feit dat steenstrips op zichzelf in tegenstelling tot bijvoorbeeld spuitkurk niet over een isolerende werking beschikken.

Buitenmuur Isoleren Steenstrips

Hier kunnen de steenstrips vervolgens dan meteen op verlijmd worden waardoor je niet alleen een mooie afwerking ,maar ook een degelijke isolatiewaarde voor je woning weet te realiseren. Bij de keuze voor steenstrips moet je er rekening mee houden dat deze op twee verschillende manieren aangebracht kunnen worden. Wat dit betreft is het bijvoorbeeld mogelijk om de steenstrips aan de binnenkant van de gevel aan te brengen, maar ze kunnen ook de buitenkant versieren.

In de praktijk betekent dit dat je wellicht aangewezen zal zijn op het aanvragen van een omgevingsvergunning. Op het ogenblik dat je er voor kiest om steenstrips aan te brengen op de achtergevel van je huis is dat geen vereiste (isolatie met steenstrips prijs). Van zodra het uitzicht van je huis vanaf de straatkant wordt aangepast is het van belang om hiervoor een vergunning aan te vragen.

Ondanks het feit dat steenstrips op zich niet echt duur te noemen zijn moet het gezegd dat het prijskaartje voor het bekleden van je gevel met steenstrips in de praktijk toch een stukje hoger kan komen te liggen in vergelijking met bijvoorbeeld het gebruik van spuitkurk of crepi. Anderzijds moet het gezegd dat ook de mate van afwerking natuurlijk helemaal anders is (gevelplaten steenstrips). Natuursteenstrips.

Zoals eerder reeds duidelijk gemaakt is het zo dat steenstrips in vergelijking met bijvoorbeeld spuitkurk niet van nature over een isolerende werking beschikken en dat is voor veel mensen toch een beetje een (financiële) doorn in het oog. Eén van de belangrijkste voordelen die worden aangegeven bij gebruikmaken van steenstrips is terug te vinden in de veronderstelling dat ze een authentieke uitstraling weten te realiseren voor je gevel zonder dat je daarvoor aangewezen bent op de klassieke bakstenen (steenstrips impermo).

Ondanks het feit dat de uitstraling van een steenstrips gevel welke is vervaardigd met behulp van schijfjes baksteen behoorlijk authentiek is, is het toch niet helemaal hetzelfde. Daarnaast dient er bij de keuze van het exacte materiaal waar je steenstrips uit worden gemaakt ook rekening te worden gehouden met de uitstraling die je wenst te creëren.

Isolatie En Steenstrips

Mibo Pietra (Steenstrips - Flagstones - Geopietra)

Zundertseweg 6 C, 2321 Hoogstraten 0475 71 53 98 Click here to learn more

Hier even goed over nadenken is dan ook altijd een must! .

Kies je ervoor om de gevel aan te pakken tijdens de renovatiewerken, dan heb je de keuze uit meerdere soorten gevelbekleding - hittebestendige steenstrips. Naast crepi of sierpleister worden ook steenstrips vaak ingezet. Steenstrips zijn ideaal voor wie de gevel een make-over wil geven maar het typische bakstenen uiterlijk niet willen veranderen.

Benieuwd hoeveel je betaalt voor het laten bekleden van je gevel met steenstrips? Wees verstandig, en vraag offertes aan bij meerdere specialisten in je buurt. Op die manier kan je prijzen vergelijken, en weet je zeker dat je nooit teveel betaalt voor de werken. Start je aanvraag via onderstaand offerteformulier.

Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden. Maar één van de meest populaire soorten gevelbekleding is ongetwijfeld steenstrips. Steenstrips voor buiten zijn makkelijk aan te brengen op de gevel, en dit op verschillende oppervlakten. Laten we eens kijken naar de vele voordelen van steenstrips, hoe je ze kan aanbrengen, en wat de prijs per vierkante meter is.

Hieronder zijn een aantal interessante voordelen van steenstrips. © Shutterstock - Met steenstrips kies je voor een gevelbekleding met vele voordelen, zoals de makkelijke plaatsing en de vele mogelijkheden. + Steenstrips zijn een heel makkelijk type gevelbekleding om te plaatsen. Ze zijn makkelijk op maat te versnijden, en makkelijk aan te brengen.

Hoek Steenstrips

+ Steenstrips kunnen rechtstreeks op de gevel aangebracht worden. Maar het is ook mogelijk om de steenstrips rechtstreeks op gevelisolatie aan te brengen. Moesten je muren dus nog niet geïsoleerd zijn, dan is een gevelrenovatie met steenstrips de ideale gelegenheid om gevelisolatie te plaatsen. Door deze combinatie toe te passen, verbetert niet enkel het uitzicht van je gevel, maar verhoog je ook het wooncomfort.

Hierdoor heeft je gevel met steenstrips het optisch effect van een volwaardige bakstenen muur, en blijft je woning z’n authentieke karakter behouden. Ook op de hoeken zie je trouwens het verschil niet, want de steenstrips op de hoeken worden op een speciale manier verzaagd. + Net omdat steenstrips een dunnere variant zijn van bakstenen, zal je een beetje ruimte kunnen besparen dankzij de gevelrenovatie.

+ We hebben het al enkele keren gehad over steenstrips op basis van baksteen, maar er zijn nog heel wat andere materialen en formaten. Zo kan je ook steenstrips krijgen in de vorm van beton, natuursteen, kunststof, gips of siersteen. Net omwille van de vele mogelijkheden op vlak van materialen, worden steenstrips niet enkel gebruikt voor het bekleden van gevels, maar bijvoorbeeld ook als sierstrips voor wandbekleding.

Maar hoe gaat het precies in z’n werk? Als eerste stap is een goede voorbereiding noodzakelijk. Steenstrips mogen enkel worden geplaatst op een gevel die in goede staat is. Indien je oude gevel schade vertoont, dan moet dit eerst worden hersteld. Nadien kunnen de steenstrips op de gevel worden aangebracht.

Latest Posts

Huis Bouwen Modellen

Published May 23, 24
5 min read

Kosten Om Een Huis Te Bouwen

Published May 19, 24
8 min read

Wat Heb Je Nodig Om Een Huis Te Bouwen

Published May 14, 24
7 min read